Splitsko-dalmatinska udruga hotelijera za produžavanje sezone

Slika 17.11.2009

Hoteli iz Splitsko-dalmatinske udruge hotelijera, koja je utemeljena početkom ove godine, imaju 7000 metara četvornih kongresnog prostora, što omogućava kongresni turizam i njegov razvoj u tom dijelu Hrvatske tijekom cijele godine, istaknuo je danas na konferenciji za novinare ravnatelj Splitsko-dalmatinske udruge hotelijera Mario Šerić.
 
Po Šerićevim riječima, Split je ispunjen događajima samo nekoliko mjeseci tijekom turističke sezone, a izvansezonska ponuda atraktivnih događaja u tom gradu nije dovoljna.
 
"Splitu nedostaju globalna događanja, kao što je primjerice bijenale u Veneciji, zbog kojih bi dolazili gosti iz cijelog svijeta i zadržavali se više dana u gradu", istaknuo je.
 
Splitsko-dalmatinska udruga hotelijera idućih godina namjerava poticati izvansezonske zrakoplovne veze Splita s Londonom, Parizom, Barcelonom, Madridom i Moskvom, rekao je Šerić i dodao kako je pet tjedana ove godine - od kraja listopada i cijeli studeni - uvedena izvansezonska zrakoplovna veza Split-London dva puta na tjedan.
 
Potpredsjednik Splitsko-dalmatinske udruge hotelijera i direktor splitskog hotela "Le Meridien Lav" Peter Loesch je istaknuo da u Dalmaciji ima mogućnosti i za razvoj golfskog turizma.
 
Za izgradnju pravoga golfskog igrališta s 18 rupa treba uložiti 20 milijuna eura, za što postoji zanimanje investitora, ali teškoće nastaju zbog administrativnih zapreka i potrebe okrupnjavanja zemljišnih površina za takva igrališta, rekao je Loesch. (Hina)


Pisane vijesti