Potpore za 36 turističkih projekata

Slika /arhiva/poz-slav-grb.jpg

Ugovore o bespovratnom financiranju turističkih projekata na području Požeško-slavonske županije danas je s Ministarstvom turizma potpisalo 36 korisnika koji su svoje projekte kandidirali na javne natječaje.

Ministarstvo turizma tijekom ove godine objavilo je 11 javnih poziva za dodjelu bespovratnih financijskih potpora s ciljem podupiranja raznolikih razvojno-turističkih projekata koji promiču i unapređuju kvalitetu hrvatske turističke ponude. Za 36 razvojno-turističkih projekata u Požeško-slavonskoj županiji to je ministarstvo osiguralo više od milijun kuna.

Prema riječima državnog tajnika u Ministarstvu turizma Željka Lenarta, u zadnje je tri godine Ministarstvo turizma za razvojno-turističke projekte izdvojilo gotovo tri milijuna kuna, a ove je godine odobrilo najveći broj potpora na području Požeško-slavonske županije.

Nadamo se da je to pomoć i poticaj svima onima koji razvijaju seoski turizam koji ima jako puno potencijala u ovom dijelu Hrvatske, rekao je Lenart napominjući da Ministarstvo razvija i nove programe kao što je subvencioniranje putničkih agencija kako bi organizirano dovodile turiste u kontinentalne dijelove Hrvatske.

Kako bi još više razvili seoski turizam na turistički nerazvijenim područjima Ministarstvo planira napraviti fond od 10 do 12 milijuna kuna koji će biti plasirani u turističke zajednice za razvoj turizma na selu. (Hina)

Pisane vijesti