Postati golf destinacija imperativ je hrvatskog turizma - konferencija

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180528_golf_fah.jpg

Biti dio obitelji golf destinacija imperativ je hrvatskog turizma, jer će bez toga Hrvatska ostati izrazito sezonalna turistička destinacija, glavni je zaključak rasprave o razvoju golferske ponude na prvoj konferencije o golf turizmu Hrvatske koja se održava u Poreču. Pomoćnik ministra turizma Robert Pende ustvrdio je kako Hrvatska, uz sve druge selektivne oblike koje bude razvijala, bez iskoraka u području golfa neće bitno povećati popunjenost  turističkih kapaciteta. Ocijenio je kako je puno učinjeno na usklađivanju infrastrukture kao pretpostavke za realizaciju ozbiljnijih golf projekata, poglavito na državnom zemljištu.

"Uz postojeći interes investitora i već delegirane lokacije mislim da smo stvorili preduvjete da u slijedeće dvije do tri godine možemo dobiti nekoliko golf projekata", rekao je Pende, naglasivši pritom važnost prostorno-planskih dokumenata. Po njegovim riječima, u svemu tome Istra prednjači.

"Golf je dodatni sadržaj koji imaju sve nama konkurentske turističke zemlje. Hrvatska je vrlo pogodna za razvoj golf turizma zbog blizine emitivnih tržišta te mogućnosti cjelogodišnjeg igranja u priobalju i to moramo iskoristiti", poručio je Pende.   

Golf savjetnik Dražen Slamar ocijenio je kako Hrvatska trenutno nažalost nije golf destinacija, što nije u skladu s opredjeljenjem o tržišnom repozicioniranju prema višoj kvaliteti turističke usluge i produljenju turističke sezone.

"Istra je najpripremljenija. Akcijskim planom smo identificirali dvije regije gdje će se razvijati golf, a tu je prije svega Istra kao atraktivno područje gdje već postoje projekti koji imaju građevinske dozvole, ali su pojedini investitori koji su bili u dugogodišnjim pripremama u međuvremenu financijski kiksali", istaknuo je Slamar.

Drugom perspektivnom golferskom regijom smatra Zagreb s okolicom.

(Hina/FaH)

Pisane vijesti