Ministar turizma Anton Kliman posjetio Istarske toplice i grad Buje

Slika /arhiva/080916_istaske_t_1.jpg

Ministar turizma Anton Kliman danas je posjetio Istarske toplice povodom obilježavanja Međunarodnog dana fizioterapije gdje je obišao lječilište i sudjelovao u Danima otvorenih vrata. Lječilište Istarske toplice ove godine uložilo je u obnovu recepcije, a sljedeće godine investirat će u preuređenje soba. Tom je prilikom ravnatelj lječilišta Vedran Velenik istaknuo kako žele biti primjer kvalitetnog zdravstvenog turizma u Hrvatskoj te da u skladu sa strategijom i akcijskim planom razvoja zdravstvenog turizma mogu napraviti iskorak u ponudi ovog oblika turizma.

Ministar turizma Anton Kliman danas je posjetio Istarske toplice povodom obilježavanja Međunarodnog dana fizioterapije gdje je obišao lječilište i sudjelovao u Danima otvorenih vrata.

Lječilište Istarske toplice ove godine uložilo je u obnovu recepcije, a sljedeće godine investirat će u preuređenje soba. Tom je prilikom ravnatelj lječilišta Vedran Velenik istaknuo kako žele biti primjer kvalitetnog zdravstvenog turizma u Hrvatskoj te da u skladu sa strategijom i akcijskim planom razvoja zdravstvenog turizma mogu napraviti iskorak u ponudi ovog oblika turizma.

„Danas su Istarske toplice primjer kojim se možemo ponositi. Gosti ovdje vole boraviti i radi kvalitetnog osoblja, njihovog znanja te ljekovitog utjecaja termalne vode i blata te, naravno, dobre gastronomije prilagođene sezoni. Današnji dan posvećen je fizioterapeutima koji već dugi niz godina predanim radom doprinose i odličnim turističkim rezultatima, pa je ovo prilika da im na tome čestitam“, naglasio je ministar Kliman te nadodao: „ Zdravstveni turizam veliki je potencijal za razvoj, a mi u Ministarstvu turizma želimo razvijati taj turistički proizvod. Mi znamo upravljati procesima u turizmu i pridonosimo s gotovo 20 posto ukupnog BDP-a. Vjerujem također da će i naša Cro kartica biti dijelom usmjerena na zdravstveni turizam, a samim time i toplice i siguran sam da će javna uprava zajedno s privatnim investitorima kvalitetno upravljati zdravstvenim turizmom.“

Prema Strategiji razvoja turizma do 2020. godine, zdravstveni turizam prepoznat je kao jedan od glavnih turističkih proizvoda na kojem će se temeljiti budući razvoj turizma u Hrvatskoj. U skladu s time, prošle je godine predstavljen i akcijski plan razvoja zdravstvenog turizma. Riječ je o proizvodu koji na globalnoj razini raste po stopi između 15 i 20 posto godišnje. Zbog blizine velikim tržištima, prirodnih ljepota i povoljne klime, sigurnosti zemlje, duge tradicije, konkurentnih cijena i općenito dobre reputacije zdravstvenih usluga, Hrvatska ima znatne prednosti za razvoj ovog oblika turizma. Proizvodi zdravstvenog turizma danas posebno relevantni za Hrvatsku uključuju wellness, lječilišni i medicinski turizam.

Ministar Kliman u nastavku dana sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana grada Buja.



Pisane vijesti