Grad Sv. Ivan Zelina priprema gradnju 6 milijuna eura vrijednog aquaparka

Slika /AA_2018_b-fotke/bazen-terme_fah.jpg

U Svetom Ivanu Zelini se priprema gradnja aquaparka vrijednog 6 milijuna eura, za što je Gradu Sv. Ivan Zelina predan glavni projekt, temeljem kojeg će od javno-pravnih tijela tražiti suglasnost za izdavanje građevinske dozvole, izvijestili su u četvrtak iz tog grada. "Ishođenje građevinske dozvole je završni korak prije početka radova, što je konkretan pokazatelj naše ozbiljnosti i odlučnosti da se realizira projekt aquapark Zelina, što građani očekuju s nestrpljenjem", poručio je gradonačelnik Hrvoje Košćec u priopćenju. 

Projektna dokumentacija sastoji se od 14 dijelova glavnog projekta i 4 elaborata, a izradila ju je zagrebačka tvrtka PulSaR arhitektura. 

Projekt aquaparka Zelina zamišljen je na području bivših zelinskih bazena, koji su u drugoj polovici prošlog stoljeća bili jedno od  omiljenih izletište Zagrepčana i drugih. Zadnjih petnaestak godina ti bazeni nisu u funkciji, a 2013. Grad Sv. Ivan Zelina počeo je s pripremom prostora i dokumentacije kako bi se to područje revitaliziralo.

Iz Grada ističu da je idejno rješenje za aquapark izradila španjolska tvrtka ActionPark WaterScapes još 2016., a radio bi se u fazama, od kojih bi u prvoj gradili vodene površine za plivanje, kupanje i relaksaciji te osam tobogana različitih veličina. Predviđene su i svlačionice, toaleti i drugi obvezni sadržaji za upravljanje aquaparkom, ali veći dio prostora bit će namijenjen za ugostiteljske, zabavne, fitness i wellness sadržaje koji mogu funkcionirati tijekom cijele godine.

"Procijenjena vrijednost projekta je 6 milijuna eura, a zamišljeni projekt daje mogućnost uključivanja potencijalnih investitora u svakoj fazi projekta. Projekt aquapark Zelina uvršten je i na popis kapitalnih projekata Agencije za investicije i konkurentnost", ističu iz Grada Sv. Ivan Zelina.

(Hina/FaH)

Ostale vijesti