Državna tajnica za sport Janica Kostelić, državni tajnik Frano Matušić i glavna savjetnica ministra turizma Barbara Mesić u službenom posjetu Poljskoj

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180529_polska1.jpg

Hrvatska i Poljska prijateljske su zemlje pred kojima je mogućnost dodatnog jačanja suradnje, posebice kada je u pitanju turizam - zaključak je to bilateralnog susreta održanog u Poljskoj gdje boravi hrvatska delegacija na čelu s državnim tajnikom i glavnom savjetnicom ministra turizma RH, Franom Matušićem i Barbarom Mesić, te državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za sport Janicom Kostelić. Službeni posjet uključio je sastanak s poljskim ministrom sporta i turizma, Witoldom Bankom koji je tom prigodom podržao inicijativu ministra turizma RH Garija Cappellija na razini EU za osnivanjem posebne financijske linije za turizam.

Osim toga, hrvatska delegacija susrela se s predsjednikom poljske udruge turističkih agencija Pawełom Niewiadomskim te Krzysztofom Piątekom iz tamošnjeg Saveza touroperatora.

Osim razmjene iskustva po pitanju turizma, treba istaknuti kako je poljska strana izrazila interes za hrvatski projekt i sustav e-Visitor koji je dobio priznanje Svjetske turističke organizacije za inovativnost i nove tehnologije.

Istaknuto je kako veliki broj Poljaka posjeti Hrvatsku, no kako postoji potencijal za ostvarivanje još boljih turističkih rezultata.

Također, poljskom ministru upućen je poziv za sudjelovanje na konferenciji Kina+16 domaćin koje će biti Hrvatska u jesen ove godine.

Službenom posjetu Hrvatske Poljskoj priključila se i veleposlanica RH u toj zemlji Andrea Bekić, kao i direktorica predstavništva HTZ u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz.

Pisane vijesti