- Objavljeno: 15.11.2019.
Dodijeljene turističke nagrade Simply the best
U okviru poslovno turističke burze PUT koja je u Gradcu okupila više od 150 sudionika iz pet zemalja, danas su na prigodnoj svečanosti u hotelu Labineca dodijeljene godišnje nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia.
Nagradu Simply the best za kreativnost i unapređenje turističke ponude u 6 kategorija (1. Ugostiteljstvo; 2. Manifestacije; 3. Putničke agencije; 4. Novi projekti; 5. Osoba, 6. Posebna priznanja), primilo je 45 pojedinaca i tvrtki iz turističkog sektora.Plakete su dobitnicima uručili Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i Maja Šimenc, direktorica tvrtke DMK Vall042 i Burze PUT.
Pregled nagrađenih po kategorijama i grupama:
Nagrada Simply the best za 2019. godinu
Kategorija 1. Ugostiteljski objekti
Grupa: Ponuda tradicijske hrane i pića – restorani
Destilerija Mashtel, Nin
Klijet Lojzekova hiža, Gusakovec
Restoran Zlatne gorice, Kneginec Gornji
Grupa: Ponuda tradicijske hrane i pića – izletišta
Izletište Kršlinov mlin, Bregana
Izletište Mihoci, Maglenča
Vukovarska kuća, Vukovar
Grupa: Smještajni objekti s ponudom dodatnih sadržaja
Hotel Boškinac, Novalja
Sobe Maksimilian, Osijek
Villa Covri, Brtonigla
Zaton Holiday Resort, Zaton
Kategorija 2. Manifestacije
Grupa: Očuvanje tradicijskih lokalnih običaja
Bela nedeja, Kastav
Eko etno Gacka, Otočac
LIDAS, Pleternica,
(Sr)etno Selce, Crikvenica rivijera
Grupa: Zabavno-rekreativni sadržaji
Country vikend, Koprivnica
Festival igračaka, Ivanić Grad
Slovenski vikend, Biograd na moru
Grupa: Kultura i eno-gastronomija
Biser mora, Supetar na Braču
Crna ovca, Baška
Festival Jagoda i pjenušca, Jastrebarsko
Voloderska jesen, Voloder
Grupa: Sport i rekreacija
Du Motion, Dubrovnik
Lipik 3x3 Challenger ,Lipik
Maraton lađa, Metković
Uvati vitar, Sutivan
Kategorija 3. Putnička agencija
Sunturist, Novalja
Viatica travel, Brestovec Orehovički
Aquamarin C.K., Banska Bistrica, Slovačka
TA Lambada, Bugojno, BiH
Kategorija 4. Novi projekt u turizmu
Adrenalinski park Duboka, Park prirode Papuk
Eko etno salaš Savus, Bukovlje
Interpretacijski centar pomorske baštine, Lošinj
Marcin salaš – OPG Martin Subotić, Nijemci
Paleo Park, Bale
Projekt Prolazi kroz vrijeme, Vodnjan
Projekt Šišanske legende, Ližnjan
Projekt Virtualni i kulturni turizam, TZ Vukovarsko srijemske županije
Projekt Za Zlarin bez plastike, Zlarin
Wine, olive&heritaghe festival, Jelsa
Kategorija 5. Osoba
Jerković Pavo
za dugogodišnji kreativan rad na oblikovanju posebne turističke ponude čime je vlastitim primjerom obilježio razvoj novih turističkih proizvoda, te dao izuzetan doprinos turističkom razvoju doline Neretve
Mikačić Ružica
za dugogodišnji novinarski rad i iskazanu kreativnost u oblikovanju i realizaciji niza atraktivnih sadržaja u području turizma, čime je dala značajan doprinos hrvatskom turističkom novinarstvu, ali i unapređenju cjelokupnog hrvatskog turizma, posebice na području Dalmacije
Srakovčić Ivan
za dugogodišnje inovativno i kreativno poduzetničko djelovanje na razvoju novih turističkih proizvoda čime je dao nemjerljiv doprinos razvoju i kvaliteti turističke ponude Karlovačkoga kraja
Šimičić Đurđica
za iskazanu kreativnost i inventivnost u razvoju procesa upravljanja destinacijom i unapređenja kvalitete u turizmu čime je dala posebna doprinos izgradnji turističke prepoznatljivosti Lošinja i njegovom pozicioniranju među najatraktivnije hrvatske turističke destinacije
Kategorija 6. Posebna priznanja
Hotel Esplanade, Zagreb
za izvrsnost, kvalitetu i cjelogodišnje oblikovanje posebnih sadržaja čime se značajno obogaćuje turistička ponuda destinacije
Krapinsko zagorska županija
za kvalitetu i razvoj cjelogodišnje turističke ponude temeljene na tradiciji života, kulture i običaja čime je Zagorje danas pozicionirano kao atraktivna, sadržajna i najrazvijenija Hrvatska kontinentalna destinacija
Općina Vir
za kreativnost i kvalitetu cjelogodišnjeg oblikovanja turističke ponude i kontinuiranog razvoja i realizacije novih turističkih sadržaja čime je značajno podignuta atraktivnost destinacije