Valamar novom brend strategijom najavio nastavak rasta poslovanja

Prosječni rast operativne zarade i vrijednosti poduzeća u posljednje tri godine iznosio je oko 30 posto godišnje. Valamar je danas među deset najvećih poduzeća u Hrvatskoj prema tržišnoj kapitalizaciji, veliki je izvoznik i važan partner hrvatskom gospodarstvu. Ove će godine zaposliti 6600 radnika te je prema nedavnom istraživanju percepcije najboljih poslodavaca danas prvi u hrvatskom turizmu i među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj. Prosječni rast operativne zarade i vrijednosti poduzeća u posljednje tri godine iznosio je oko 30 posto godišnje.  

Portfelj kompanije podijelit će se u pet brendova proizvoda: Valamar Collection i Collection Resort koji predstavljaju proizvode modernog luksuza, Valamar Hotels&Resorts glavni je brend za hotele i ljetovališta koji će se diferencirati kao Maro family za obitelji ili Designed for adults, Sunny by Valamar kao ekonomični brend portfelja te brend za kamping ljetovališta i odmor u prirodi Camping Adriatic by Valamar.
 
Valamar je ukupno u turistički portfelj uložio više od četiri milijarde kuna, a samo u posljednje dvije godine 1,6 milijardi kuna. Napravljeno je više značajnih iskoraka razvoja proizvoda s ciljem stvaranja novih standarda odmora i repozicioniranja portfelja prema gostima više platežne moći.

Prvi je iskorak prema ljetovalištima modernog luksuza i novim servisnim konceptima bilo ulaganje u Valamar Colllection Isabella Island Resort 4*/5* u Poreču vrijedno više od 320 milijuna kuna.

Prošle i ove godine završena je najveća investicija u hrvatskom turizmu u Rapcu u kojemu su izgrađena dva ljetovališta Valamar Collection Girandella Resort 4*/5* i TUI Family Life Bellevue Resort 4* ukupne vrijednosti ulaganja od 635 milijuna kuna te je time Rabac od odredišta s tri zvjezdice uspješno postao vodeća odmorišna destinacija na Jadranu.
 
Važan je razvojni iskorak napravljen i u Dubrovniku jer je ove godine Valamar Argosy 4* postao hotel namijenjen odraslima (designed for adults), a Valamar Collection Dubrovnik President 5* već je nekoliko godina jedan od najboljih hotela u Hrvatskoj.

Valamar je među prvima na Mediteranu počeo razvijati premium kampiranje s prvim kampom s pet zvjezdica u Hrvatskoj na Krku Krk Premium Camping Resort 5*, ulaganjima i podizanjem razine usluge u Lanterna Premium Camping Resort 4* u Poreču te u ostalim kampovima portfelja. Na Rabu, gdje Valamar posluje od 2016. godine, nakon privatizacije poduzeća Imperial Rab ove je sezone otvoren renovirani hotel Valamar Collection Imperial 4*, prvi hotel na otoku koji će ući u novi premium brand Valamar Collection.
 
Za 2019. godinu Nadzorni odbor Valamara dao je prethodnu suglasnost za ulaganja i projekte vrijedne 616,5 milijuna kuna, čime se nastavlja intenzivni investicijski ciklus. 

„U proteklom je razdoblju Valamar Riviera ostvarila znatan rast vrijednosti za investitore, prosječno više od 30 % godišnje, uz dividendni prinos od oko 2 posto. Do kraja godine predstavit ćemo strategiju razvoja do 2022. godine“, istaknuo je predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin.

Ostale vijesti