Potpisan aneks ugovora za projekt Kupari - početak gradnje za nešto više od godinu dana

Potpisanim aneksom ugovora Kupari ubrzat će se nastavak ostvarenja oko milijardu kuna vrijednog projekta, čija bi gradnja trebala započeti za nešto više od godinu dana, istaknuto je danas na potpisivanju aneksa ugovora u Ministarstvu državne imovine. Aneks ugovora potpisali su ministar državne imovine Goran Marić i Ivan Paladina, direktor tvrtke Avenue ulaganja, predvodnice zajednice ponuditelja u kojoj, uz Avenue Osteuropa iz Beča, ima vodeću ulogu. Paladina kaže da je potpisom aneksa omogućen ubrzan nastavak realizacije projekta i izgradnja još luksuznijeg resorta od planiranog, čija bi gradnja započela za nešto više od godinu dana.

Do tada, odnosno u slijedećih nešto više od godinu dana, Paladina očekuje da se završi izrada UPU-a, to jest urbanističkog plana uređenja, da se uklone sve građevine s lokacije te da se ona pripremi za gradnju, a očekuje i izradu cjelokupne projektne dokumentacije, predaju zahtjeva za građevinsku i lokacijsku dozvolu, kao i potpisivanje menadžment ugovora s hotelskim operaterom.

Kako je već ranije objavljeno, riječ je o svjetski poznatom hotelskom lancu Four Seasons, a Paladina je prošli tjedan izjavio da je pismo namjere tog hotelskog lanca za projekt Kupari već dostavljeno Ministarstvu državne imovine.

Paladina je na današnjem potpisivanju izjavio da je planirana izgradnja luksuznog resorta od ukupno 200 smještajnih jedinica u dva objekta, a u ovom trenutku nije želio licitirati s datumom završetka projekta.

Ministar Marić je rekao da je potpisani aneks ugovora znak otvorenosti i susretljivosti svakom ozbiljnom i trajnom rješenju, a "na ovom projektu očekuje punu afirmaciju i anticipaciju snage Kupara".

Očekuje da investitor na tom projektu, vrijednom gotovo milijardu kuna, pokaže svoju investicijsku odlučnost, financijsku sposobnost i realizaciju dogovora te da doživi punu afirmaciju i satisfakciju za sve što će uložiti.

"Sama činjenica da se radi o investiciji vrijednoj milijardu kuna pokazuje snagu tog projekta, s obzirom da Hrvatska nema svaki dan takve investicije. No, ovo je samo jedna od budućih takvih investicija kada je riječ o aktivaciji državne imovine", poručio je Marić.

Potpisanim je aneksom tek sada stvorena objektivna, realna podloga za realizaciju projekta, smatra Marić, koji se nada da u njoj neće biti nikakvih zastoja.

Podsjetio je da je temeljni ugovor zaključen još prije dvije godine, dok se aneksom, koji je usuglašen s investitorom, žele jasnije definirati uvjeti koje investitor, država i lokalna samouprava trebaju ostvariti za ubrzanje projekta.

Vlada je prošli tjedan prihvatila aneks ugovora koji je danas potpisan s investitorom u projekt Kupari, a kojim su precizirani rokovi do kojih investitor treba ispuniti određene poslovne obveze, koje se odnose na hotelskoga operatera i dostavu ulaznih podataka za izradu UPU-a kompleksa Kupari.  

Naime, investitor Avenue ulaganja u roku od 30 dana od sklapanja aneksa treba Ministarstvu dostaviti pismo namjere novog hotelskog operatera, a u roku 60 dana od sklapanja aneksa općini Župa dubrovačka dostaviti ulazne podatke za izradu UPU-a. Također, 30 dana od pravomoćnosti UPU-a investitor je dužan dostaviti komercijalni ugovor o menadžmentu sklopljen s hotelskim operaterom koji je izdao pismo namjere. (Hina/FaH)

Ostale vijesti