Terme Tuhelj obilježavaju 15. godinu rada novim investicijama

Terme Tuhelj ove godine obilježavaju 15 godina rada s investicijom od 250 tisuća eura u obnovu unutarnjih i vanjskih bazena te u nove visoke adrenalinske tobogane, što bi moglo dovesti do većih prihoda, koji su ionako već u prvih pet mjeseci porasli. "U prvih pet mjeseci ove godine u Termama je ostvareno gotovo 48,4 tisuće noćenja, što je 2 posto više nego lani, a sve je pratio i viši, 8-postotni porast prihoda od smještaja", ističu iz Terma Tuhelj.

Investicijama su, kako ocjenjuju, povećali atraktivnost kupališta i proširili ponudu već poznatog Vodenog planeta, koji sada ima ukupno devet tobogana za sve uzraste, od kojih su dva nova za odrasle - jedan pruža spust od 113 metara uz specijalne svjetlosne efekte, a drugi pruža slobodan pad s 12 metara visine.

Osim tih novih i već postojećih atrakcija, kupačima će se kroz cijelo ljeto u Termama nuditi i animacija, kao i brojna druga zabavna događanja, koja će, kako očekuju, ovog ljeta u Terme dovesti više od lanjskih 91,5 tisuća kupača od lipnja do kolovoza, što je bilo njih 22 posto više nego u 2016.

"Zbog tih i investicija u povećanje kvalitete usluga, te proširenje ponude, ovog smo ljeta povećali cijene ulaznica na bazena u prosjeku za 10 posto, i vjerujemo da su novosti dovoljno jake, kao i naša standardna ponuda da privuku i veći broj kupača nego lani. Već sada ih je 16 posto više nego u istim razdoblju prošle godine, a imamo i 6 posto više wellness tretmana", napominju iz tih terma.

Otkrivaju i da im najviše dolaze domaći gosti, a potom iz Slovenije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Italije i Austrije.

U 15 godina rada u novom ruhu - 2003. su otvorene Terme nakon sveobuhvatne obnove starog kupališta - u Termama Tuhelj je ukupno uloženo više od 30 milijuna eura.

(Hina/FaH/Terme Tuhelj)

Pisane vijesti