Ministarstvo turizma objavilo dopunu programa „1000 bazena za hrvatski turizam“

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministarstvo turizma objavilo je dopunu programa „1000 bazena za hrvatski turizam“, prema kojoj ulaganja za koja su odobrene potpore ne moraju biti završena do 30. studenoga ove godine, kako je sada propisano, već do 31. svibnja 2014. godine, dok se rok za dostavu konačnog izvješća produžuje do 15. lipnja 2014. godine. Ministarstvo je odlučilo produljiti rok nakon konzultacija s mogućim korisnicima koji se žele prijaviti, a sve s ciljem osiguravanja dodatne potpore u provođenju programa „1000 bazena za hrvatski turizam“. Javni poziv otvoren je do 30. rujna 2013. godine, a pojedini projekt može ostvariti maksimalnu potporu od 50 tisuća kuna. Sredstva mogu koristiti trgovačka društva, obrti i zadruge za izgradnju i opremanje vanjskih bazena minimalne površine 30 četvornih metara i unutarnjih bazena minimalne površine 20 četvornih metara. Ministarstvo turizma odobrilo je iznos od 600.000 kuna potpore za izgradnju prvih bazena, koji će biti spremni za korištenje već sljedeće godine.

Ministarstvo turizma objavilo je dopunu programa „1000 bazena za hrvatski turizam“, prema kojoj ulaganja za koja su odobrene potpore ne moraju biti završena do 30. studenoga ove godine, kako je sada propisano, već do 31. svibnja 2014. godine, dok se rok za dostavu konačnog izvješća produžuje do 15. lipnja 2014. godine.

Ministarstvo je odlučilo produljiti rok nakon konzultacija s mogućim korisnicima koji se žele prijaviti, a sve s ciljem osiguravanja dodatne potpore u provođenju programa „1000 bazena za hrvatski turizam“.

Javni poziv otvoren je do 30. rujna 2013. godine, a pojedini projekt može ostvariti maksimalnu potporu od 50 tisuća kuna. Sredstva mogu koristiti trgovačka društva, obrti i zadruge za izgradnju i opremanje vanjskih bazena minimalne površine 30 četvornih metara i unutarnjih bazena minimalne površine 20 četvornih metara. Ministarstvo turizma odobrilo je iznos od 600.000 kuna potpore za izgradnju prvih bazena, koji će biti spremni za korištenje već sljedeće godine.

„Produljenje turističke sezone i razvoj ponude samo su neki od naših ciljeva kako bismo unaprijedili konkurentnost hrvatskog turizma te tako ostvarili glavni cilj Strategije razvoja hrvatskog turizma, a to je do 2020. godine biti jedna od 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta.  Objekti s bazenima sve su traženiji i u prosjeku imaju 30 posto veću popunjenost te u njima vidimo odličnu priliku za privlačenje novog segmenta gostiju koji preferiraju takav tip smještaja te time i produljenje sezone.“ - naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Program provodi Ministarstvo turizma u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta s ciljem poticanja gradnje bazena u turističke svrhe kako bi trgovačka društva, obrti i zadruge mogli obogatiti svoju ponudu i tako ispuniti sve češće zahtjeve gostiju za smještajem koji u svojoj ponudi ima bazen.



Pisane vijesti